poradecomp | 05 Јануар, 2019 02:12
Join Us on FB & TWitter
❤️ Click here: Vocne torte sa malinama
Stavite jedan deo testa na podlogu za torte, nanesite fil smesu, oko 3 santimetra. Kad se testo sasvim ohladi presecite ga na dva jednaka dela. Okrenite tortu na tacnu 2 puta ili izvadite iz obruča pa skinite foliju.
Izlijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Rezultat je divna kremasta torta sa ukusom maline tako da se sav trud i vreme isplati jer je ova torta jedna divna poslastica.
Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom sa čokoladom. Sve lepo umešati i kuvati na srednjoj vatri dok se ne zgusne, ali ne previše. Na slatku pavlaku opet redjajte umočen keks, trećinu fila, maline pa ostatak slatke pavlake. Sjedinite mascarpone i žumanjke kratko miksajući. Kada se čokolada prohladila, a to je moguće dok još miješate, dodajte kiselo vrhnje i sjedinite. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Staviti oceđene višnje i varjačom promešati. Posebno izradite 70 gr šlaga da ne bude prečvrst. Može kolač da se pravi sa malinama, jagodama, mix voćem, višnjama ili bilo kojim drugim koje izaberete Sastojci — manja mera, za prečnik 20 cm. Dekorišite rendanom čokoladom ili po vašem ukusu.
Voćni kolač sa malinama - Zatim praviti krem I. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom.
Uz to, razlog više zašto je ova torta mnogima omiljena je i to što za njenu pripremu treba izdvojiti zaista malo vremena i posedovati bar minimum kulinarske veštine. Ukoliko vam se pomenute činjenice čine kao dovoljan razlog da odlučite da napravite ovu tortu, mi vam predlažemo da pročitate ostatak teksta. Šta vam je potrebno da bi ste napravili tortu sa malinama i slatkom pavlakom? Za pripremu torte sa malinama i slatkom pavlakom, potrebno vam je: — Pola kilograma malina svežih ili zaleđenih , — Jedan litar slatke pavlake, — Četristo pedeset grama plazma keksa, — Četristo pedeset mililitara mleka, — Dve kesice šlaga u prahu. Način pripreme torte: Najpre umutite jedan litar slatke pavlake, u to dodajte sitno iseckane maline i ponovite mućenje kako bi ste napravili kremastu i kompaktnu mešavinu slatke pavlake i malina. Pritom, nekoliko malina nemojte iseckati i dodati u fil, već ih cele ostavite sa strane. Ukoliko za koristite zaleđene maline, obratite pažnju na to da ih prethodno dobro odledite i ocedite od vode, kako voda ne bi razredila fil. Kada ste to uradili, uzmite dvesta mililitar amleka i u njega umačite jedan po jedan po jedan plazma keks, a zatim keks ređajte na podlogu za tortu. Preko reda keksa, nanesite sloj fila. Preko fila ponovo nanesite plazma keks umočen u mleko i tako nastavite naizmenično sve dok ne potrošite sav plazma keks i sav fil sa malinama. Na kraju, kada ste potrošili sav plazma keks i sav fil, sa dvesta pedeset mililitara mleka, umutite sadržaj iz dve kesice šlaga u prahu. Umućenim šlagom premažite tortu sa svih strana, a zatim po vrhu šlaga stavite nekoliko celih malina ili maline koje ste rasekli na pola. Gotovu tortu stavite u frižider i sačekajte da se dobro ohladi pre nego što je isečete i poslužite. U tom slučaju, sigurno nećete pogrešiti i dobićete tortu sa savršenim i veoma osvežavajućim voćnim ukusom. Takođe, ono što želimo da istaknemo kao dodatni savet, jeste da u procesu pripreme ove torte, ponekad umesto plazma keksa u komadu, možete upotrebiti i plazma keks u prahu. Ukus će biti isti, a proces pravljenja torte brši i jednostavniji. Ukoliko se odlučite za to, četristo pedeset grama mlevenog plazma keksa, jednostavno umešajte u fil od slatke pavlake i malina. Dobro sjedinite masu i oblikujte je u tortu. Na kraju, umutite šlag i premažite tortu sa svih strana.
« | Јануар 2019 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
По | Ут | Ср | Че | Пе | Су | Не |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |